JARC - Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Actualitat

01/08/2019 - JARC reclama que la Llotja de Reus fixi preus de la fruita seca adequats al mercat

    foto

JARC reclama que la Llotja de Reus fixi preus de la fruita seca adequats al mercat

 

 

Els preus de referència de la fruita de seca de la Llotja de Reus són des de fa més d’una dècada inferiors a altres mercats com el de Mercamurcia. L’ametlla comuna ha estat durant la temporada alta de 2018 com a mitjana 0,33 €/kg per sota de la referència murciana i l’ecològica 0,42 €/kg, fet que perjudica els productors catalans, que ja d’entrada competeixen amb inferioritat de condicions.

 

L’entitat fa anys que exigeix millores en el funcionament de la Llotja de Reus que continua sense reflectir la situació real del mercat. JARC reclama que la llotja catalana sigui més professional, no deixi de cotitzar reiteradament durant setmanes i s’ajusti més als preus del mercat, especialment en períodes claus de major transacció comercial pel sector.

 

L’organització agrària reclama que el Departament d’Agricultura vetlli perquè es respecti el reglament intern de la Llotja de Reus.

Fes-te soci
COAG
Confederación de Mujeres del Mundo Rural
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya - C/ Ulldecona, 21-31 - Tel. 93 451 03 93 - Fax. 93 453 72 40 - 08038 Barcelona - info@jarc.cat